понедельник, 3 апреля 2017 г.

Українці зможуть спостерігати дивні астрономічні явища



У цьому місяці земляни зможуть спостерігати за кількома астрономічними явищами, і перше з них відбудеться на початку квітня,  інформує replyua.net .

У ці дні можна буде побачити Меркурій – правда, поспостерігати за цією планетою вдасться лише після того, як вона віддалиться від Сонця на максимальну відстань. Меркурій буде видно на Заході, прямо біля обрію – він засяє на небосхилі як маленька, але дуже яскрава зірка. Наступне астрономічне явище очікується 7 квітня. Йдеться про опозицію Юпітера, коли Земля опиниться між цією планетою і Сонцем. Розгледіти Юпітер, який вважається однією з найяскравіших планет Сонячної Системи, буде нескладно. Астрономи стверджують, що планета буде видна навіть через звичайний бінокль.
Крім Юпітера, буде видно і його супутники – Каліпсо, Ганімед, Європа і Іо. У період з 16 по 25 квітня Земля буде проходити через так званий рій пилинок, що становлять хвіст комети Тетчер. На великій швидкості частинки влетять в атмосферу Землі, а потім швидко згорять, створюючи дуже красивий ефект падаючих зірок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий